Tack för i år!

2018-års festival blev succé trots att publiktillströmningen inte var den bästa på grund av vädrets makter och en trasig färja. De som trotsade vågorna reste hem med en fin sommarupplevelse i bagaget.

Vi skickar ett stort, varmt TACK till vår härliga publik och till alla som gjorde det möjligt;
färjepersonalen som gjorde sitt yttersta för att transportera så många som möjligt, funktionärerna – både från Holmön och från Visans Vänner – som kämpade hårt trots värmen, Affär'n som levererade matvaror, Sydön som hjälpte oss med personal- och artistmat, Novas Inn som serverade mat och dryck till våra gäster, det kompetenta teknikgänget med Nils Johansson i spetsen, Lars Brakander som hjälpte oss med elen, Olle Nygren som gav goda råd runt brandförbudet, GUIF som såg till att det inte blev bilkaos i Norrfjärden, och många fler. Sist men inte minst våra underbara artister som trots stora vågor gjorde sitt yttersta på scenen. Tack!


Vinnare i frågetävlingen
Under festivalen fanns en frågetävling i Norrfjärden som tydligen var mycket svårare an vi trodde, ingen hade nämligen 10 rätt.

Vinnarna är: Annika Andersson – 7 rätt, Eliott Karlsson – 6 rätt, Erica Fredriksson – 5 rätt, Thordis Udd – 6 rätt, Mikael Lövgren – 5 rätt.
Alla får var sin Visfestival-t-shirt.


Natalie Carrion

Olov Antonsson

Frida Selander med Jonas Knutsson Quartet

Lokalproducerad Umefredag
I år visar vi att även en visfestival kan vara lokalproducerad! Fredagens program bjuder på artister som alla har rötterna i Umeås kreativa musikliv. Hela programmet

Välkända återvändare på lördag
Till lördagen försöker vi som vanligt blanda kända namn med några nya, spännande bekantskaper och en och annan återvändare. Bland andra kommer Mikael Wiehe, Anna Stadling, Östen med Resten och Lise & Gertrud. Så här säger Lise & Gertrud om Visfestival Holmön:


Efterfrågade och omtyckta återvändare

"Äntligen är vi tillbaka på Holmön, som vi har längtat! Värmen från publiken har funnits i våra hjärtan sedan sist. Då blåste det styv kuling och vi kom knappt ut till ön. Gången innan var det kav lugnt med ljuvlig sommarvärme. Precis så vill vi att vår musik ska vara – intim och storslagen på samma gång. Sommaren kan inte komma fort nog"
Lise & Gertrud