Res till Holmön

Norrfjärden, norr om Umeå är det ställe där båtarna över till Holmön utgår ifrån. Man åker E4 till Sävar och svänger sedan av till höger vid skylten Passbåt Holmön.
För att ta sig till Norrfjärden finns följande alternativ:

Cykla
Det är drygt 2 mil från Umeå till färjeläget, och att cykla är ett sätt som både är miljövänligt, ger motion och är okomplicerat.

Buss
Bussar går till de ordinarie färjorna. Tyvärr är bussförbindelserna särskilt på lördag undermåliga. Se Länstrafikens busstabell genom att gå in på tabussen.nu

Klicka på Sök resa och ange från Umeå Busstation till Norrfjärden, Umeå kommun.

Visresan
Ett bekvämt alternativ är att boka vår chartrade Visresa. Då stiger du på bussen i centrala Umeå och sedan tar vi hand om resten. Boka här.


Bil
Du kan ta bil, men då rekommenderar vi att ni samåker eftersom det är ont om parkeringsplatser. UIK sköter parkeringen och anvisar er parkeringsplats efter vägen ned till färjeläget. De kan också mot en mindre avgift erbjuda skjuts ned till färjeläget när du parkerat bilen.

Taxi
Både på fredag kväll och lördag kväll efter 20.00 kan du tack vare ett avtal som festivalen har med Taxi Kurir boka taxi för 600 kr. in till stan. Den taxin tar 4 passagerare. Du kan också boka en taxi som tar 7 personer och då betalar du 700 kr. Så gå gärna samman och boka på 090-18 18 18.

Färjorna

Underfestivalen går det två färjor, Capella 150 passagerare och Helena Elisabeth som tar 59. Det finns en särskild turlista under festivalhelgen. Om det blir stor tillströmning av folk så frångår båtarna turlistan och går kontinuerligt. Läs mer under rubriken Färjetider.