Stort Tack för 2017!

Festivalen är över för denna gång och festivalledningen pustar ut.

Nu när vi tittar tillbaka är vi mycket stolta över våra trogna publik, som inte heller i år svek oss. Vi är också mycket glada över att vi kunde hälsa många förstagångsbesökare välkomna. Tack för ert underbara stöd och ert perfekta uppträdande.

Vi är också mycket tacksamma för all hjälp vi har fått av våra hårt arbetande funktionärer, holmöborna, sponsorer, restauratörerna, publiken, polisen och vaktföreningen. Vi ger en riktigt stor eloge till Färjerederiets underbara personal som med erfarenhet, kompetens och ett stort hjärta löst många logistiska utmaningar i helgen.

Vi skickar också ett tack till alla fina artister och våra konferencierer – ni var underbara!

Nu ser vi fram emot nästa år som blir det 25:e i ordningen, under tiden njuter vi av Kalle Proroks fina film från Orsa spelmänns spontana konsert under Visresans hemfärd på färjan.

Läs om festivalen och se Kalle Proroks film på Orsa spelmän

Förfestival

Vi startar festivalveckan med en aptitretare på Renmarkstorget i ett samarbete med Umeå Live.
Kom gärna förbi vårt festivaltält, hämta ett program och ställ frågor om festivalen och hur man lättast köper biljetter. Läs mer om förfestivalen.

Onsdag 26 juli kl 15-17 – RenmarkstorgetVattenbrist påverkar inte festivalen

Hela Sveriges kust har låg grundvattennivå, så även Holmön. Våra besökare kommer inte att påverkas av detta, det går bra att fylla sin vattenflaska med kallt dricksvatten i Norrfjärden innan man stiger ombord på färjan. Dessutom har vi säkrat upp med en vattentank från Vakin som vi tar över till ön vid behov.I samarbete med Glädjefabriken

För barnen – Holmömysteriet

En sjörövare har anlänt till Holmön. Barnen får hjälpa sjörövaren att lösa gåtor och hitta på historier om vad de tror hände på ön för hundratals år sedan. Tillsammans hittar vi på flera rövarhistorier!
Alla som vill får en enklare sjörövarmålning i ansiktet.

Lördag 29 juli kl 12-14 i anslutning till HolmögårdenChartrad buss tar dig till och från

Bekväma Visresan

Boka plats NU! Enbart ett fåtal platser kvar!
När du bokar Visresan ingår buss tur och retur Umeå centrum till färjeläget i Norrfjärden, tur och retur med chartrad färja och entrébiljett till konsertpass. Begränsat antal. Läs mer

Åk bekvämt, hållbart och slipp köer och långa promenaderRestaurangtält med öl- och vinrättigheter

Det är med nöje vi kan meddela att vi nu har fått klart med ett extra restaurangtält med öl- och vinrättigheter under festivalhelgen. Det är en service som vi vill ge alla våra festivalbesökare.

Restauratören Jan Diehl, Sydön, kommer att förstärka Visfestival Holmön med mat och öl/vinrättigheter i direkt anslutning till festivalområdet. Novas Inn, (f.d. Panget), kommer även att servera mat och dryck till festivalbesökarna samt husera Öppen scen.


Hela programmet

Boka in din plats på Holmön – solen och vindarnas ö. Läs programmet här.


Fredag 28 juli: Ye Banished Privateers och Cleo med vänner

Piratbandet Ye Banished Privateers är ett framgångsrikt folkrockband från Umeå. Bandet består av runt 25–30 personer. Men man vet aldrig hur många de blir – de som kan kommer på spelningarna! De har gjort sig kända för att bjuda på röj och show som inga andra, i full piratmundering.

Cleo är nog den kvinnliga rappare, sångerska och låtskrivare som fått mest uppmärksamhet det senaste decenniet – inte minst för sitt starka engagemang för rättvisa och jämställdhet.

Cleo om Holmön:
– Jag var på Holmön när jag var barn och har starka minnen från ön och festivalen. Nu ska jag få spela där själv. Känns så himla mäktigt!
, säger Cleo.

Till Holmön kommer Cleo med vänner.


Lördagen 29 juli: Tina Ahlin med Orsa spelmän samt Sofia Karlsson och Tomas Andersson Wij.

På lördag kväll lovas publiken äkta spelglädje då Tina Ahlin tillsammans med Orsa spelmän gästar festivalen.

Tina Ahlin om Holmön:
– För några år sedan besökte jag Visfestival Holmön. Det var en ljuvlig sommardag och jag minns att jag tänkte: Åh vad kul det skulle vara att spela här, stämningen var så varm och generös. Och nu blir det av – tillsammans med Orsa Spelmän, vilket är så roligt!


Redan på lördagens eftermiddagen samspelar
Sofia Karlsson & Tomas Andersson Wij
det blir magiskt.