23:e upplagan av visfestivalen är över – vilken succé!


Tack publiken! Vi slog rekord med 2 476 besökare. Ett stort tack till alla våra fantastiska funktionärer, ni slog rekord i gott värdskap. Färjorna slog nog också rekord i antalet turer på en och samma helg – tack till Inger och Janne med besättningar på Trafikverkets Färjerederi. Vi hade rekordmånga besök på hemsidan och Facebook, tack Ingela. Det var som vanligt blå himmel och kanske inte värmerekord men nära nog. Tack också till alla hjälpsamma Holmöbor som räddar oss när vi glömt något i stan.

Nu börjar vi jobba med nästa festival. Välkommen sista helgen i juli 2017.


Aktuell information – 2016


Visresorna är slut dom har gått åt som smör i solsken.
Besökarna väller in och Petter  njuter i solen.


Nu är vi igång!
Festivalen har dragit igång med bla Jens Hult på scenen under Umeå Live. Holmön nästa. Nu kör vi!


Jens Hult på Förfestivalen
Renmarkstorget onsdag 27 juli kl 15–17
Under Umeå Live bjuder Visfestival Holmön på Förfestival med fyra akter. Magic Connection, Aster Boter, Joe Fiddle och ett smakprov med Idol-deltagaren 2013 – Jens Hult.
Jens uppträder på Holmön fredag 29 juli också då tillsammans med gitarristen Linus Hasselberg.
Lyssna på Jens Hult


Visresa fredag 420 kr per person
Tyvärr har vi av misstag gått ut med fel pris på Fredagens Visresa, den kostar 420 kr och inget annat. Vi ber om ursäkt för det och hoppas att du som tidigare tyckt att den var dyr fortfarande är intresserad. Boka här!

Välkommen!

 


Visresan bokas för fullt
Även i år kan du köpa ett färdigt Festivalpaket: buss från Operaplan, chartrad färja från Norrfjärden och biljetter till festivalen. Fredag 420 kr och lördag 690 kr per person. Endast ett mycket begränsat antal platser. Boka nu! Läs mer och köp biljett här.


Familjecamping

En lugn camping kommer att finnas under festivalen på samma mark som i fjol. Campingen är endast till för tält, går ej att förboka, kostnad 100 kr per dygn betalas kontant på plats. Det är en enkel, provisorisk camping med toalettvagn och tillgång till färskt vatten i dunkar. Diska får man göra vid servicehuset i Byviken.
Kontakta Isak Åhs 072-736 56 34 när du kommer till Holmön för information, vägbeskrivning och betalning.

Det går även att fricampa på Holmö Havsbads område utan kostnad. Man kan då använda Holmö Havsbads toaletter när restaurangen har öppet. Övriga tider hänvisas det till servicebyggnaden i Gästhamnen. Ingen camping tillåts inom hamnområdet där förbudsskyltar är uppsatta.


Årets festival gör en satsning på nya och spännande artister – men också på några riktiga visklassiker. Vi bjuder t ex på rapp, gatumusik och Springsteen på svenska.

Läs hela programmet.

Så här säger några av årets artister om att upptäda på Holmön: