Viskvällar & Konserter

Vi presenterar stolt vårens program på 
Pipes of Scotland V. Norrlandsgatan 17
Missa inte den mysiga Picknic-konsterten i Broparken 17 juni kl 14
Gratis inträde till alla konserter


Lördag 28 januari kl. 15.00
Lucas Stark – en väletablerad vissångare från Göteborg som turnerat flitigt i hela Norden. Hans repertoarer är bred och spänner över skillingtryck, Joe Hill, Allan Edwall liksom Taube och Ruben Nilsson.
Fanny Forsberg – en ung vissångerska med rötter i Bjurholm som just nu går musiklinjen vid Framnäs folkhögskola.

Lördag 25 februari kl. 15.00
Joe Fiddle – är från Älvsbyn men bor numera i Umeå. Han har precis kommit med sin andra CD, och har också skrivit skivkontrakt med ett NewYork-baserat skivbolag.
Någon från folkmusiken – det är folkmusikfestival i stan denna helg och vi kommer att ha med en artist från folkmusikgenren. I skrivande stund är inte detta klart ännu.

Lördag 25 mars kl. 15.00
Magda Andersson – är en etablerad vissångerska som i oktober kom med sin andra CD, Korsa Gränser. Magda ingår också som en viktig del i musikkollektivet Ye Banished Privateers.
Tor Lundmark – har funnits med i musikkretsar i Umeå under många år. Han ingick bl.a. i den kända gruppen Trio Lligo. Tor skriver eget material, och utöver eget gitarrkomp så deltar också på basklarinett  Fredrik Ljungberg.

Lördag 29 april kl. 15.00
Magic Connection – Håkan Wikell framför tillsammans sin musikgrupp sina egna kupletter. Många av texterna beskriver tillvarons orättvisor och absurditeter.
Elona Planman – har sin bas i Stockholm men är oftast ute på turné både i Sverige och övriga Norden. Hon gör sitt eget material och har en stark lyskraft vid sina scenframträdanden.

Lördag 27 maj kl. 15.00
Dennie Hansson – har en lång erfarenhet som trubadur och låtskrivare. Han beskriver sitt artisteri som ”från Taube till Casch”.
Öppen scen – här har du som vill få chansen att mera offentligt visa upp ditt musicerande chansen. 1 – 2 låtar per person under sista halvtimmen av eftermiddagen. Anmälan gör du senast 17-05-07 till 
magdaandersson1@hotmail.com  eller mobil 073 8434413

Vispicknic i Broparken
Lördag 17 juni klockan 14.00 – 17.00
Vi återupprepar fjolårets evenemang i Broparken. Vi kände att här kan vi få till en kanonfin stämning.
Publiken kan sitta i grässluttningen ned mot älven och från scenen bjuder vi på visa och singer/songwriter av högsta klass.
Artisterna presenterar vi senare, men redan nu är det klart att succéartisten från 2016 års visfestival, Tobias Erehed kommer att avsluta.