Magiskt, Lisa Miskovsky avslutar fredag kväll 2013. Foto Magnus Jilder


Foto: Thomas Hagström

Finalen

Lördag 27 juli kl 23.42
Caroline af Ugglas bjöd på en hejdrundande final. Festivalen är över för den här gången. 923 besökare såg lördagkvällens konsertpass. Stämningen har varit på topp under hela kvällen.

Men än är det inte riktigt över, nu väntar en natt med många glada skratt, möten med roliga människor och självklart en hel del musik. Allt på solens, vindens och visornas ö - Holmön!


Skönsång

Lördag 27 juli kl 22.05
Mats Westling har precis avslutat sin del av konsertpasset, i det här fallet är spontandans bara förnamnet, ni som var där vet nu att i stort sett allt uppenbarligen kan hända vid en stilla spelning på Holmön.

Solja har precis klivit på scenen för att introducera kvällens sista artist....


Partiet är här

Lördag 27 juli kl 20.46
Partiet med partiledaren Fredrik Bolte har intagit visfestivalens scen. Tungt reggaegung från det nio man starka bandet. Stämningen är på topp, publiken är med och kvällens första spontandans kommer som ett brev på posten.


Svanungar

Lördag 27 juli kl 19.41
Elin-Louise Ahlberg och Gustav Bäcklin som utgör Svanungar har precis klivit av scenen efter kvällens första spelning. Några slöjmoln har dragit in över Holmön och ger lite välbehövlig skugga. Det är varmt, publiken och artisterna är här och stämningen är på topp.


Kvällspasset är igång

Lördag 27 juli kl 19.17

Efter en försenad soundcheck är nu kvällens festivalpass igång. Roland Johansson inledde traditionsenligt med Holmövalsen och just nu spelar kvällens första band - Svanungar.


Paus

Lördag 27 juli kl 17.59
Just nu pågår soundcheck parallellt med att festivalområdet ställs i ordning inför kvällspasset. Gästerna har så smått börjat söka sig tillbaka upp mot hembygdsgården. Allt är redo för en perfekt kväll på Holmön.

Maria Lundqvist avslutar en underbar eftermiddag

Lördag 26 juli kl 16.43
Maria Lundqvist avslutar eftermiddagens pass med en stor portion humor och en hel del allvar. En riktigt bra avslutning på en underbar dag. Nu väntar vi på kvällen med spänning, än återstår många timmar musik på solens, vindens och visornas ö.


Sallys stövlar och Holmöbaletten

Lördag 27 juli kl 16.17
Sally tog över sista delen av eftermiddagspasset. Bland annat ville hon ha hjälp med att få av sina stövlar för att kunna leda uruppförandet av Holmöbaletten.


Över 700 besökare

Lördag 27 juli kl 15.43
Finn Zetterholm fortsätter att roa eftermiddagens gäster, ömsom skratt, ömsom allvar. De över 700 gäster som sökt sig till eftermiddagens pass har redan fått avnjuta många guldkorn, passet avslutas av Maria Lundqvist som dagen till ära kompas av Birgit Lindberg.  


Finn Zetterholm

Lördag 27 juli kl 15.11
Finn Zetterholm har just avslutat sin första sång - Rosa elefanter. Publiken söker sig till skuggan, Holmön visar sig från sin bästa sida, det är varmt och i stort sett vindstilla.


Eftermiddagens konsertpass har börjat

Lördag 14.17
Robin, Jakob & Ronja har som första band inlett eftermiddagens konsertpass.


I väntan på...

Lördag kl 13.43
Många gäster har sökt sig till Holmögården inför eftermiddagens konsertpass, vädret är vackert och stämningen på topp.


Soundcheck och solsken

Lördag kl 12.03
Soundcheck pågår för fullt, våra eminenta ljudtekniker jobbar på i värmen. Området är färdigt och allt är klart för eftermiddagens konsertpass. Många gäster har redan anlänt och tar tillfället i akt att ha picknick i skuggan nedanför hembygdsgården.


Strålande sol på Holmön

Lördag 27 juli kl 9.32
Vilken morgon! Holmön bjuder på strålande sol från en klarblå himmel. Havet är spegelblankt och en av morgonfärjorna är precis på väg in mot hamn. Inne över fastlandet skymtar en del moln men enligt öborna så blir dom kvar på land. Det kommer att bli en kanondag, nu sätter vi igång med förberedelserna inför eftermiddagens och kvällens konsertpass. Det finns platser kvar på bussarna som går från Operaplan i stan. Om du är intresserad att åka med så boka omgående via visresa i vänstermenyn.


Tack för ikväll!

Fredag 26 juli kl 23.07
Lisa Miskovskys sista låt har precis klingat av. Vi vill tacka alla underbara artister och de över 800 gästerna för en underbar start på visfestivalen (844 gäster vilket gör kvällen till den bästa fredagskvällen i festivalens historia). Natten har dock bara börjat på Holmön, nu väntar Panget med mer musik, skratt och glada människor. Väl mött imorrn på solens, vindens och visornas ö.


Lisa Miskovsky

Fredag 26 juli kl 22.09
Lisa Miskovsky har precis spelat klart sin första låt! Kan det bli bättre än så här. Festivalområdet är i stort sett fullt och publiken njuter av god musik, gott sällskap och en riktigt fin sommarkväll.

 


Gits gåva 2013

Fredag 26 juli kl 20.23
Utmärkelsen Gits Gåva utdelas i samband med Visfestival Holmön till minne av vissångerskan Git Magnusson. Priset utdelas till en kvinnlig artist eller en kvinnlig musikorganisation. För år 2013 utdelar Visfestival Holmön Gits Gåva till Nathalie Missaou Cleo.Nathalie får priset för sitt artisteri som kännetecknas av en stark musikalisk självklarhet och uttryck, energifyllda framträdanden och öppenhet för nya musikaliska samarbeten. Men hon får det också för sitt mod och sitt starka, sociala engagemang bl.a. i ”Fatta-kampanjen” som vill sätta fokus på kvinnors rätt att sätta gränser, och att bli tagna på allvar då det gäller sexualiteten. Ett annat projekt som Nathalie har startat är Tell Dem, där hon tillsamman med Syster Sol jobbar med tjejers självkänsla, och stärker dem att ta för sig genom att rappa och att ta plats med kropp och röst. Slutligen får Nathalie priset för att hon alltid med värme och öppenhet möter medmänniskor och omvärld.

Holmön 26 juli 2013.
Christer Jilder
Festivalamiral


Solja på scen

Fredag 26 juli kl 20.13
Anna Hertzman har precis klivit av scenen efter en bejublad spelning. Solja Krapu som är kvällens konferencier har precis klivit på. Publiken är på plats, stämningen är på topp och det är bara början på en underbar kväll på Holmön.


Festivalen är igång!

Fredag 26 juli kl 19.09
Festivalen är igång! Gästerna är bänkade och kvällens första artister - Armbort och tulpaner - har äntrat scenen.


Picknic i solen

Fredag 26 juli kl 17.56
De första gästerna dukar upp till pick-nic eller njuter av solen i väntan på att första konsertpasset ska börja.


De första gästerna börjar anlända

Fredag kl 15.45
Soundcheck pågår för fullt, solen skiner och det är nu i stort sett helt vindstilla på Holmön. De första eftermiddagsfärjorna har anlänt med artister och gäster. Stämningen är på topp! 


Sol och visfestival!

Fredag 26 juli kl 14.17
Solen gassar, tack och lov för att havsbrisen fläktar förbi lite stillsamt. Eller som Lisa Miskovski sa om vädret när hon anlände - En käftsmäll på ett positivt sätt! Allt är nu på plats för en underbar kväll på solens, vindens och visornas ö.


Förberedelserna i full gång

Fredag 26 juli kl 12.07
Förberedelserna är i full gång. Visfestivalens funktionärer jobbar för fullt  för att färdigställa allt inför kvällen. En helt underbar dag på Holmön med sol, klarblå himmel och högsommarvärme.


Morgonsol på Holmön

Fredag 26 juli 09.23
Strålande sol och vindstilla. Funktionärerna som kom med de tidiga färjorna sa att havet var som en spegel, inte en krusning så långt ögat kunde nå. Nu sätter vi igång och färdigställer festivalområdet inför kvällens konsertpass.


Hamnen i byviken på förmiddagen

Plats på vandrarhem

Torsdag 25 juli
Det finns plats i vandrarhem på Berguddens fyr under festivalen. Kika in på www.holmonhembygd.se och boka via telefon 076-827 29 46.


SMHI spår vacker väder!

Tisdag 23 juli
Idag spår SMHI över 20 grader varmt och vind 1-3 meter i sekunden till helgen. Det blir alltså blå himmel och platt vatten!
Så packa picknickkorgen och följ med på någon av våra turerna till Holmön.

Kolla vädret här!


Festivalfärja

Den chartade turen med festivalfärjan går fredag kl 16 och lördag kl 13 från Norrfjärden. Återresa från Holmön kl 00.00 båda dagarna. Begränsar antal biljetter finns att köpa i Norrfjärden. Tur & retur 100 kr.


Boka Visresan nu!

Buss + färja + konsert. Nu bokas det för fullt!
Passa på så du inte missar vår bekväma Visresa som tar dig med buss från Operaplan i Umeå centrum direkt till färjeläget i Norrfjärden där chartrad färja väntar, efter konserterna tar färjan och bussen dig tillbaka.

Boka nu!

Ta taxi till festivalen

Även i år kan du efter kl 20.00 åka med Taxi Kurir från Norrfjärden in till Umeå centrum med fast pris. En bil med fyra platser kostar det 500 kr och en med sju platser 600 kr. Du beställer via 090-181818.


Solja leder festivalen

Vi är glada att även i år kunna presentera författaren och berättaren Solja Krapu som vår konferencier. Hon är mycket omtyckt bland våra festivalgäster.


Lisa har släppt ett spår ur sitt nästa album

Vi är oerhört stolta över att äntligen kunna presentera Lisa Miskovsky. Hon uppträder sist på fredag kväll och kompas av Måns Lundberg på gitarr.
Lisas nya album som kommer i höst har hon döpt till Umeå. Lyssna på ett spår.


Foto: Peter Cederling

Mångsidiga Caroline af Ugglas

Lördagskvällen avslutas med ingen mindre än Caroline av Ugglas.
Visfestivalens definition av ordet visa är att den berättar en historia. Caroline af Ugglas kan verkligen berätta – med såväl musiken och texten, som rösten och kroppen.
Med låten Snälla, snälla, i Melodifestivalen 2009, klev hon rakt in i mångas hjärtan. Låten toppade Svensktoppen, vecka efter vecka under året. Men hon har ställde upp i Melodifestivalen redan 2007 med låten Tror på dig och återkom i årets deltävling i Skellefteå med Hon har inte.
Caroline af Ugglas är lika mångsidig som Visfestivalen själv. Hon är konstnär och sångare. Hon har sommarpratat i P1, tävlat i På spåret med författaren Göran Hägg och varit en bejublad körledare i Körslaget.


Större färja – Äntligen

Färjerederiet har kontrakterat en större färja, Kungsholm som tar 136 passagerare och har en maxfart på 25 knop, vilket gör att överfarten till Holmön kommer att gå på ca 20 minuter. Kungsholm kommer att gå som kompletteringsbåt till färjan Helena Elisabeth.
Från festivalhåll är vi naturligtvis nöjda över den här lösningen, men det är också en stor fördel för Holmön då färjan kommer att trafikera leden hela sommaren.