Finska flaggan vajade i publiken under Arja Saijonmaas underbara uppträdande. En äkta primadonna!

Vilken succé!
Riktigt goda musiker gav vår underbara publlik mycket att glädjas åt även under lördagen. Inget publikrekord men ändå en rekordfestival. Du som var på plats håller säkert med och du som inte var det är hjärtligt välkommen nästa år. Alltid sista helgen i juli.
Se bildspel på vk.se.


Lördag 28 juli kl 11.45

En ny spännande dag
Tomas Andersson & Marcus Falk soundcheckar i solen och Arja är på väg i artisbåten. Bäddat för skön underhållning. Dagens första busstur har anlänt till Norrfjärden, passagerarna är garanterade en lung överfart.


Rekordfredag!
Cirka 700 personer i publiken betyder rekord på fredagskonserterna. Härliga upprädanden av Airijoki och Laservågen
, Stina Künstlicher
, Joakim Zwahlen & Kompaniet
, Jack Vreeswijk och Pernilla Andersson. Vi vandrade hem nöjda och glada i sommarnatten.


Fredag 26 juli kl 16.235

Solen lyser
Festivalområdet är klar och de första artisterna har anlänt. Jack Vreeswijk och Arijoki & Lazervågen har soundcheckat. Publiken strömmar till.


Fredag 27 juli kl 13.40

Soligt och vindstilla plus 22 grader
Det jobbas febrilt på vårt soliga festivalområde. Fredrik och Ante hänger banderoll, det blir rakt och snyggt tillslut. Ljudteknikerna skruvar på sina rattar och funktionärerna har precis fått alla stolar på plats. Om en stund anländer de första artisterna. Det här blir bra. Välkomna!


Torsdag 26 juli kl 21.30

Succé på Förfestivalen - Renmarkstorget, Umeå
Jack Vreeswijk avslutade konsertpasset med minst 900 personer i publiken. Fantastiskt bra! Välkommen till Visfestival Holmön! Jack spelar innan Pernilla Andersson fredag kväll.


Torsdag 26 juki kl 17.25

En av festivalbilarna är på väg att backas ombord. 20 grader, sol och plattvatten.


Tre färjor hela helgen
Ronja kostar 80 kr för vuxen och 40 kr för ungdom under 16 år. Du köper biljett nere vid färjeläget, kontant. Gratisfärjorna Helena Elisabet och Öfararen, se turlista. Om det blir stor tillströmning går båtarna kontinuerligt.
Info och turlista.


Förfestival på Renmarkstorget
torsdag 26 juli kl 18.30

En försmak av Jack Vreeswijk bjuder vi på när vi presenterar Förfestivalen på Renmarkstorget på torsdag kväll. Fem lokala artister inleder uppträdandet. Missa inte gratis Förfestival!

Läs om Förfestivalen

Res till Holmön
Färjetider och all annan information om hur man tar sig till Visfestivalen hittar du om här.


Buss + båt + festival
Nu kan vi inte ta emot fler bokningar med buss från Umeå.


Fredagens fräscha final
står Pernilla Andersson för. Hon blev känd för svenska folket när hon uppträdde i Melodifestivalen 2011 med sin egen komposition Desperados.
 

Läs mer

Sommarens höjdare
Vi är riktigt stolta att kunna presentera Peter Karlsson & Blå Grodorna på sommarens festival. Dom gör bara två spelningar på hela sommaren, därav en hos oss!

Läs mer

Arja Saijonmaa - årets internationella inslag
Vi presenterar stolt vårt första artistsläpp inför sommarens festival, Arja Saijonmaa. Den i Sverige mycket omtyckta sångerskan kommer nämligen till lördagseftermiddagens konsert.

Läs mer