FAQ

Foto: Kalle Prorok

Uppdaterad 2018-07-22

Var håller ni till med konserterna?

Vårt festivalområde finns i anslutning till Hembygdsgården. Från hamnen i Byviken där färjan lägger till är det en promenad på 6-700 meter till festivalområdet.

När startar konserterna och hur länge pågår dom?

Kvällskonserterna fredag och lördag startar 19.00 och beräknas sluta runt 22.30. Eftermiddagskonserten på lördag startar 14.00 och beräknas vara avslutad 17.00.

Hur mycket kostar det?

Inträdet till varje konsert är 300 kr, program ingår. Festivalpass som gäller alla tre konserterna fredag och lördag kostar 700 kr. Barn under 16 år i vuxens sällskap går in gratis. Är du medlem i Visum betalar du 250 kr per konsert och 600 kronor för konsertpass.

Vi är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla konsertpass under festivalhelgen.
Läs mer under "Jag är rörelsehindrad, vad gäller då?" För mer information om tillgänglighetsanpassning kontakta oss på pernilla.visfestivalen@gmail.com. Läs mer om Kompiskortet och vilka fler arrangörer som är anslutna på www.umea.se/kompiskortet

Var köper man biljetterna?

Lättast är att köpa biljetter här.

Du kan också köpa biljetterna i entrén till festivalområdet, du betalr med kontokort, swish eller kontant. Vi börjar sälja 1,5 timme innan konsert och öppnar för insläpp på konsertområdet ca 30 min innan konserten startar. Äffär'n på Holmön säljer också biljetter.

Jag är rörelsehindrad, vad gäller då?

Det finns en handikapparkering vid Norrfjärden. Det går att ta rullstol på färjan. När du kommer i land på Holmön och kommer till festivalen så betalar du inträde i vanlig ordning. Din assistent betalar också inträde och får ett kvitto så att han/hon kan få tillbaka pengarna. Inne på festivalområdet ordnar vi plats för dig på lämpligt ställe. Handikapptoa finn i Hembygdsgården.

Hundar

Vi vill inte att man tar med hund till konserterna. Vår erfarenhet är att det varit störande både för artisterna och publiken. Så snälla lämna hunden hemma eller åtminstone utanför festivalområdet.

Om det regnar finns det regnskydd av något slag för publiken?

Under de festivaler som varit har det regnat ytterst sällan. Det finns en takanläggning på 240 kvm över delar av publikplatserna. Dessutom finns ytterligare tre tält om vardera 60 kvm på området så en stor del av publiken kan sitta i skydd om det nu skulle regna. Men kom ihåg – Holmön är Sveriges soligaste ö.

Hur tar man sig lämpligen ut dit färjan avgår på landsidan

Färjan avgår på landsidan från Norrfjärden. Man åker E4 till Sävar och tar sedan av till höger, om man kommer från Umeå, vid skylten ”Passbåt Holmön”. Hela sträckan är knappt tre mil.

Om du åker bil så räkna med att parkera en bit från färjan och att promenera sista biten. Vi har parkeringsvakter som lotsar dig till rätt parkering. Parkeringsavgiften går oavkortat till Gimonäs IK:s föreningsverksamhet.

Hur kommer man över till Holmön?

Under festivalen kör de två färjorna enligt en särskild turlista. Båtarnas turlista inklusive extraturer hittar du här.

Överfarten tar 40-50 min beroende på väder och vind. Färjorna kan frångå tidtabellen och köra oavbrutet, men trots det kan det bli köer vid färjeavgångarna.

För att undvika köer så rekommenderar vi att du åker ut tidigt på dagen och inte väntar till någon avgång en eller två timmar innan konsert. Eller varför inte åka ut redan på torsdagen.

Visresa
Tar dig lätt och smidigt från centrala Umeå med buss och chartrad färja tur och retur festivalen. Boka nu: Biljetter o Visresa.

Kostar överfarten något?

Det kostar ingenting att åka med färjorna till och från Holmön, dock med undantag om du väljer Visresan.

Hur kommer man hem efter kvällskonserterna?

Taxi Kurir erbjuder taxi från Norrfjärden in till centrum. En bil med max 4 personer kostar det 500 kr och för max 7 personer är kostnaden 600 kr. Du beställer via 090-181818.

Om man vill övernatta på Holmön – var kan man bo?

Tyvärr är boendekapaciteten liten på ön, och de flesta boendeplatser brukar vara uthyrda i god tid före festivalen. Om det är fint väder så kan det vara mysigt att tälta. Det går att fricampa på Holmö Havsbads område utan kostnad. Servicebyggnaden finns i Gästhamnen. Ingen camping tillåts inom hamnområdet där förbudsskyltar är uppsatta.

Familjecamping
En lugn camping anordnas under festivalen, den är endast till för tält. Plats går ej att förboka. Det är en enkel, provisorisk camping med utedass och tillgång till färskt vatten i dunkar. Diska får man göra vid servicehuset i Byviken.


Finns det någonstans där man kan äta en bit mat?

Restaurang Novas In
I närheten av festivalområdet finns f.d. Holmö Havsbad (Panget). Här kan du få mat och dryck. Restaurangen har fullständiga alkoholrättigheter.

Försäljning
På festivalområdet frestar vi med kaffe och kaka, korv med bröd, nygjorda mackor och mycket annat.

Om man behöver köpa nått – finns det affär?

Det finns en affär bara några 100 meter från hamnen på väg mot festivalområdet, här finns det mesta man behöver under en vistelse på ön. Affären fungerar också som Post, Bank, Systembolagsombud och Apotek.

Händer det nått efter konserterna?

Självklart blir det öppen scen. Här kan vem som helst ställa upp och framföra en visa, eller vad det nu blir. Öppen scen blir det på Novas In efter kvällskonserterna både fredag och lördag kväll.

Några slutord

Visfestival Holmön är speciell. Vi är ute på en ö nästan en mil ut i Kvarken. Den som bestämmer sig för att åka ut kan lägga stressen och jäktet bakom sig.

Du kommer kanske att få stå i kö en stund trots att de två färjorna går i skytteltrafik. Men du kommer över och hem också. Och vi hoppas att du ska trivas, och att ditt besök på festivalen ska bli behagligt. Vi jobbar hårt för att göra ditt festivalbesöket till ett gott minne för livet.

Vi vill att den goda stämningen ska råda, och att alla som kommer ut till Holmön ska känna av det lugn som finns där ute, och få njuta av god vismusik. Så gilla läget, stressa av, gör nya bekantskaper, sjung gärna en stump ihop, och du ska se att du får en upplevelse som du kan leva länge på, långt in i vintern och mörkret.

Välkommen till Visfestival Holmön!